Radio Crisami

Un radio pentru prieteni !

STIRI Post New Entry

Fostul angajat la BCR Radauti si mai multi oameni de afaceri din zona trimisi in judecata pentru un prejudiciu de 400.000 Euro

Posted by Administrator on April 13, 2016 at 4:20 AM

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată şapte inculpaţi, într-un dosar privind credite de peste 1,6 milioane de lei încasate ilegal de la BCR Rădăuţi. Este vorba de oameni de afaceri din zona Voitinel-Marginea-Vicovu de Sus, care au încasat creditele ori au facilitat încasarea acestora de către parteneri de afaceri, prin falsuri, dar şi de un fost angajat al BCR – sucursala Rădăuţi, acuzat că a întocmit acte în fals şi a făcut verificări fictive pentru a le înlesni celorlalţi inculpaţi accesarea creditelor.

 

 

Beneficiarii creditelor. Prejudiciul nu a fost recuperat

 

Procurorii au arătat că Ionel Doruţ Hurjui a fost angajat în funcţia de consilier clienţi la BCR Rădăuţi, iar în perioada decembrie 2008-februarie 2009 a întocmit acte în fals, în sensul că a consemnat în contractele de credit verificări fictive, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea unor credite în mod injust. Este vorba de credite care au fost accesate de inculpaţii Viorel Hura, Liviu Olărean şi Daniel Iliuţ, producând BCR-ului un prejudiciu în valoare de aproximativ 400.000 de euro, rămas nerecuperat. Cele trei firme la care au ajuns cei 1.600.000 de lei sunt SC Vioni Service din Voitinel, administrată de Viorel Hura, SC Construcţii SRL Marginea, administrată de Liviu Olărean, şi SC Danymar din Vicov, administrată de Daniel Iliuţ.

 

Procurorii au arătat că angajatul BCR a înaintat spre aprobare creditele, semnând pentru garanţii care practic nu existau.

 

Inculpatul Viorel Hura este acuzat de obţinerea ilegală a unui credit de 586.000 de lei, Liviu Olărean de obţinerea a 618.000 de lei, în timp de Daniel Iliuţ are de răspuns pentru un credit în valoare de 400.000 de lei.

 

 

Alţi complici trimişi în judecată

 

Cei trei inculpaţi care au accesat credite au de răspuns pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, în timp ce bărbatul care era angajat la BCR va fi judecat pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată încă trei inculpaţi: Daniel Coroamă, Ionel Carcea şi Corneliu Gavril Iliuţ. Aceştia sunt acuzaţi că, în calitate de administratori de firme, au emis, în fals, facturi fiscale, pentru inducerea în eroare a funcţionarilor băncii comerciale prejudiciate. Practic, ei au fost garanţi pentru accesarea creditelor de către cei trei oameni de afaceri amintiţi mai sus. Ultimii trei au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

 

Un dosar în care s-a început urmărirea penală din aprilie 2013

 

Ancheta din acest caz a fost efectuată de ofiţeri de poliţie de la „Investigarea Fraudelor”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. La propunerea poliţiei, procurorii au confirmat începerea urmăririi penale faţă de cei şapte încă din aprilie 2013.

 

Procesul în care vor fi judecaţi cei şapte va începe la Judecătoria Rădăuţi.

 

Toţi inculpaţii din acest dosar se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o eventuală condamnare definitivă.

 

După cum am amintit mai sus, tot prejudiciul costând în creditele luate ilegal a rămas deocamdată nerecuperat.


sursa: Monitorul de Suceava

Categories: Stiri

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments