Radio Crisami

Un radio pentru prieteni !

STIRI Post New Entry

Diverse

view:  full / summary

25 de posturi scoase la concurs de Spitalul Municipal Radauti

Posted by Administrator on January 12, 2017 at 5:00 AM Comments comments (0)


Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian” din Rădăuți scoate la concurs, în această perioadă, un număr de 25 de posturi.

 

Se caută asistenți medicali pentru diferite specializări, îngrijitoare, spălătoreasă, infirmiere, cu sau fără vechime, și un registrator medical debutant.

 

Concursurile se vor desfășura în mai multe etape (o probă scrisă prin formular tip grilă și interviu), începând cu data de 6 februarie.

 

Ultima zi de depunere a dosarelor este 3 februarie 2017, ora 13.00.

 

În vederea participării la concurs, candidații vor depune la biroul RUNOS din cadrul spitalului rădăuțean un dosar care trebuie să cuprindă o serie de acte necesare: formularul de înscriere, copie a actului de identitate, copiile actelor de studii și a celor care atestă alte specializări, copie a carnetului de muncă sau a unui act care atestă vechimea în muncă, este necesar și cazieul judiciar dar și o adeverință medicală.

 

De la dosar nu trebuie să lipsească un curriculum vitae și copia fișelor de evaluare a performanțelor profesionale individuale sau, după caz, o recomandare de la ultimul loc de muncă.

 

Taxa de concurs este de 35 de lei, iar formularul de înscriere se ridică de la serviciul RUNOS.Trenul spre Putna revine

Posted by Administrator on July 1, 2016 at 6:10 PM Comments comments (0)

După patru ani în care a fost închisă, pe linia ferată Dornești-Putna vor circula din nou trenuri ale CFR Călători.

 

Oficialii CFR Călători au decis că nu este indicat să te pui rău cu fețele bisericești, astfel că, la solicitarea starețului Mânăstirii Putna, dar și a turiștilor, se va relua circulația feroviară spre așezământul duhovnicesc ctitorit de Ștefan cel Mare.
 

„Avem o mare provocare, ca din toamnă să începem să operăm din nou spre Putna. Am primit solicitări de la turiști și de la mânăstire. Chiar starețul a cerut reluarea circulației feroviare”, a declarat marți directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.

 

Dată în folosință în 1889, linia de cale ferată Dornești-Putna (39 km) a fost închisă în 2012, din rațiuni economice. De atunci, niciun tren nu a mai circulat spre mânăstirea bucovineană și au rămas fără transport feroviar inclusiv locuitorii orașului Rădăuți. Trebuie spus că această linie de cale ferată desparte Rădăuțiul în două, trecând chiar prin centrul orașului.

 

Între timp, au prosperat patronii firmelor de transport auto, însă tot mai mulți oameni au cerut reluarea traficului feroviar. Chiar dacă nu mai este circulată de patru ani de zile, linia ferată are o pagină de Facebook extrem de activă, iar pe internet a fost lansată o petiție online intitulată „Salvăm calea ferată Dornești-Putna”.

 

Conform Mersului Trenurilor din 2000, cei 39 de kilometri dintre Dornești și Putna erau străbătuți de garrniturile CFR Călători (la rang de Personal) într-o oră și zece minute. Iosif Szentes a precizat că noua legătură feroviară se va realiza între Suceava și Putna. Punând la socoteală și durata de 36 de minute a călătoriei cu un tren Interregio între Suceava și Dornești, rezultă că, în total, trenul va face de la Suceava la Putna o oră și 46 de minute.

 

O cursă feroviară directă Suceava-Putna ar avea succes, mai ales în condițiile în care nu există curse regulate auto directe între cele două localități, ci doar cu schimbare în Rădăuți, ceea ce face ca o călătorie să dureze două ore și trei sferturi. Dacă CFR Călători va reuși să nu depășească cu mult tariful de 14 lei al unei călătorii cu autocarul, atunci va avea mușterii asigurați.


Piromanul de la Radauti, acuzat de incendierea a trei masini, a fost prins ieri

Posted by Administrator on July 1, 2016 at 5:25 AM Comments comments (0)

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost reţinut, aseară, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, fiind acuzat de incendierea a două maşini, fapte petrecute zilele trecute la Rădăuţi. Suspectul, Florin Nicolaică, este individul care este anchetat de câteva luni de zile şi pentru incendierea maşinii unui ofiţer de poliţie judiciară din Rădăuţi, în luna septembrie a anului trecut.
 

Anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava l-au avut de la început în capul listei de suspecţi pe Nicolaică, însă au muncit în ultimele zile pentru a aduna probatoriu împotriva sa.

 

 

Incendieri trase la indigo

 

În noaptea de 23 spre 24 iunie a.c., un autoturism marca Mercedes Benz, parcat pe strada Dimitrie Dan din municipiul Rădăuţi, în faţa casei proprietarului, Todirel V., a luat foc violent, din interiorul maşinii. Pompierii au găsit un incendiu deja extins, maşina fiind distrusă în proporţie de aproximativ 80%.

 

În noaptea de 26 spre 27 iunie, tot în Rădăuţi, şi tot pe strada Dimitrie Dan, a mai luat foc o maşină, un Opel Corsa.

 

La faţa locului s-a constatat că incendiul a pornit din interiorul autoturismului şi exista pericol de propagare la întreaga maşină, dar şi la casa aflată în imediata apropiere. Autoturismul Opel Corsa îi aparţine localnicului Ioan P., cel care locuieşte în casa lângă care era parcată maşina.

 

Pompierii nu au mai putut salva maşina, care a ars în proporţie de 80%.

 

Modul de acţiune a fost identic: un geam lateral a fost spart, iar în interior a fost aruncat un material inflamabil.

 

Cel puţin unul dintre păgubiţi l-a acuzat de faptă pe Nicolaică, cu care ar fi avut anterior un conflict.

 

 

Incendierea BMW-ului unui poliţist

 

Pe 6 septembrie 2015,un autoturism BMW, parcat la marginea unei străzi din Rădăuţi, a fost cuprins de un violent incendiu. Pompierii ajunşi la faţa locului aveau să stabilească în scurt timp că focul a fost provocat intenţionat, în interior, cu flacără deschisă, după ce a fost spart unul din geamurile laterale ale autoturismului. Autoturismul era în proprietatea unui poliţist în vârstă de 54 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi. Poliţistul îşi lăsase maşina peste drum de casa sa, în faţa unei case nelocuite.

 

Anchetatorii au ajuns relativ repede la un suspect, acelaşi Florin Nicolaică. Cunoscut ca un om violent, cu antecedente penale, acesta fusese eliberat la sfârşitul lunii iunie 2015 din Penitenciarul Botoşani. El a fost trimis în judecată şi condamnat tocmai pentru agresarea unui poliţist, coleg cu proprietarul BMW-ului.

 

 

Antecedentele lui Florin Nicolaică

 

Pe 1 iulie 2014, poliţiştii rădăuţeni au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat a agresat mai multe persoane în trafic. Respectivul a fost identificat în persoana lui Florin Nicolaică, pe atunci în vârstă de 38 de ani, din localitate, care a fost contactat şi chemat la sediul poliţiei pentru audieri. La sediul poliţiei suspectul a refuzat să sufle în etilotest, iar apoi, la Spitalul municipal Rădăuţi, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei. A fost readus la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde, a rezultat din anchetă, a devenit agresiv cu o altă persoană adusă la audieri, moment în care poliţiştii l-au încătuşat. În timp ce era încătuşat, bărbatul s-a repezit spre un inspector de poliţie, pe care l-a lovit cu capul în gură. Acesta a rămas fără doi dinţi şi a trebuit să suporte o intervenţie chirurgicală, medicii legişti apreciind că pentru leziunile suferite a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

 

Verdictul final în acest dosar a fost 1 an şi 3 luni de închisoare cu executare pentru Florin Nicolaică

 

 

Inculpat pentru prima incendiere, a petrecut doar 24 de ore în arest

 

După fapta de incendiere din octombrie, asupra maşinii poliţistului, suspectul a petrecut doar 24 de ore în arest, după care a fost plasat sub control judiciar. Surse apropiate anchetei au precizat că măsura controlului judiciar era cea care se impunea în acea fază a anchetei, în condiţiile probatoriului care exista.

 

Florin Nicolaică a negat comiterea faptei şi a refuzat să facă vreo declaraţie. Rămâne de văzut acum dacă probatoriul este mai vast, iar procurorii de la Rădăuţi vor propune arestarea preventivă a lui Nicolaică.

 

Florin Nicolaică are un cazier bogat, pentru fapte cu violenţă, comise încă din anii 1990. Cea mai mare condamnare pe care a avut-o a fost la 5 ani de închisoare.

 

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată Florin Nicolaică se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Caz socant la centrul de plasament din Solca

Posted by Administrator on May 13, 2016 at 7:35 AM Comments comments (0)

 

Centrul de plasament Mihail și Gavril din Solca reușește să intre din nou sub lumina reflectoarelor. Ca și acum câțiva ani o face printr-un caz șocant, în care o fată de la centru a ajuns să fie abuzată sexual.
 

Conform SuceavaNews, pe 7 mai 2016, doi tineri de 16 și 17 ani au convins o minoră de 15 ani din cadrul Centrului de plasament din Solca să întrețină relații sexuale cu un bătrân în vârstă de 83 de ani. Cei patru au consumat băuturi alcoolice împreună. Ulterior, minorii și bătrânul au profitat de aceasta. Fata a fost găsită pe 9 mai într-o stare avansată de ebrietate la domiciliul bătrânului și a fost internată la Spitalul din Rădăuți.

 

Bătrânul, Alexandru Mireuță, fost primar în Solca în anii de după revoluție, a fost arestat preventiv și va fi prezentat în fața Judecătoriei în vederea luării unor măsuri privative de libertate.

 

Trebuie să reamintim faptul că acum 3 ani și jumătate a fost destructurată o întreagă rețea care scotea din centru fete pentru proxenitism. Gravele probleme de la acest centru ne fac să credem că existența sa ar trebui reevaluată.

 

Având în vedere că nu demult a mai fost un scandal monstru în județ cu centrul de copii de la Broșteni nu putem să nu ne întrebăm cu ce se ocupă Protecția Copilului în această zonă?

 


Accident mortal in Fratautii Vechi

Posted by Administrator on May 8, 2016 at 5:35 AM Comments comments (0)

Ieri, 7 mai 2016, la orele 14:15 a avut loc un accident cu victime umane pe raza comunei Frătăuții Vechi, precizează un comunicat ISU. În urma unei sesizării privind acest accident, militarii din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți au intervenit cu modulul SMURD la fața locului. De asemenea, aceștia au fost sprijiniți de o autosanitară a SAJ Rădăuți.Conform comunicatului ISU Suceava, la fața locului a fost găsită o singură autoutilitară răsturnată în afara carosabilului. Se pare că autovehicul era de proveniență străină, cu volanul pe partea dreaptă. De asemenea, echipajele au constatat că există două victime, un tânăr de 17 ani cu răni ușoare care reușise să iasă din autoutilitară și o victimă în vârstă de 38 de ani care a rămas încarcerată.

Militarii de la Detașamentul de Pompieri Rădăuți și personalul de pe ambulanța SAJ au luat măsurile specifice de siguranță în cazul producerii accidentelor. Astfel, militarii au deconectat bornele cu bateria de acumulatori și au verificat dacă există scurgeri de substanțe inflamabile. Apoi aceștia s-au ocupat cu descarcerarea victimei, iar echipajul de pe ambulanța SAJ a oferit îngrijiri medicale tânărului de 17 ani. Ulterior, acesta a refuzat să fie transportat la spitalul din municipiul Rădăuți.

Bărbatului de 38 de ani, care a rămas mai mult timp încarcerat, i-au fost făcute procedurile standard de resuscitare. Din păcate, acesta avea leziuni foarte grave, incompatibile cu viața, astfel că a fost constatat decesul său.

Conform unui comunicat IPJ bărbatul de 38 de ani conducea cu viteză și a fost surprins de apariția unei turme de oi pe carosabil. În încercarea de a le evita a pierdut controlul autoutilitarei și s-a răsturnat în șanț. Din cercetările poliției a rezultat că turma de oi este a unui rădăuțean și că îngrijitorul ei este un bărbat de 34 de ani din județul Timiș.

sursa: Obiectiv de Radauti

Soferi fara permis si in stare de ebrietate prinsi in zona Radauti

Posted by Administrator on May 6, 2016 at 9:25 AM Comments comments (0)

După cum ne-am obișnuit pe șoselele din zona Rădăuți și ziua de ieri a fost una plină de peripeții pentru șoferi. Ca în orice zi productivă, echipajele de poliție au prins la acțiuni de rutină atât șoferi în stare de ebrietate, cât și fără permis de conducere.
 

S-a confirmat, din nou, că un șofer care circulă în zonă ar trebui să fie de două ori mai atent în trafic. O școală de condus preventiv cu siguranță ar avea succes în regiune.

 

Dintre capturile zilei de 5 mai 2016 menționăm:

 

La orele 18:49 pe DN 2H, pe raza localității Bădeuți, un echipaj de poliție a oprit un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani din municipiul Suceava. Deoarece acesta emana halenă alcoolică a fost verificat cu aparatul etilotest obținându-se un rezultat de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital i-au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, a fost întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

 

Un echipaj de poliție a oprit la orele 19:15 pe DC Pietroasa în comuna Voitinel un autoturism cu număr de înmatriculare din străinătate. După ce acesta a fost oprit echipajul a remarcat faptul că șoferul a schimbat locul cu persoana de sex feminin de lângă el. Șoferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 24 de ani din Vicovu de Jos care a mărturisit că nu are la el actele personale și că nu posedă nici permis de conducere. Verificarea în baza de date a relevat faptul că acest tânăr a avut permis care a fost anulat. În consecință a fost întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.

 

La orele 22:22 pe DN 2E, un echipaj de poliție a folosit semnale luminoase și acustice în încercarea de oprire a unui autovehicul care circula cu viteză spre Volovăț, dar acesta nu a oprit. După o urmărire pe o distanță de 5 km autoturismul a oprit și s-a dovedit că șoferul este un bărbat de 37 de ani din Marginea. Pentru că acesta emana halenă alcoolică s-a încercat testarea cu aparatul etilotest, apoi s-a dorit prelevarea de probe biologice, dar acesta a refuzat în ambele situații să se conformeze. Poliția a întocmit dosar penal care urmează să fie soluționat procedural.


sursa: Obiectiv de Radauti


Cinci perchezitii la Radauti si Granicesti, intr-un dosar de trafic de droguri

Posted by Administrator on May 6, 2016 at 9:20 AM Comments comments (0)

Procurorii din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceavaşi poliţiştiiServiciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava au documentat începând cu luna februarie 2016 activitatea infracțională a trei tineri de pe raza municipiului Rădăuți și a comunei Grănicești, care procurau din străinătate droguri de risc (canabis și hașiș), pe care le valorificau ulterior consumatorilor interesați de pe raza judeţului Suceava, pentru prețul de 70-80 lei gramul.
 

Astfel, potrivit unui comunicat DIICOT, Alin Nicolae Moloce, de 27 ani, și P.A. Balean, de 26 ani, ambiidin Rădăuți, împreună cu Andrei Roman, de 28 ani, din Grănicești, au procurat droguri de risc pe care le-au valorificat ulterior tinerilor din anturaj şi cunoscuţilor acestora, după ce-i verificau amănunțit astfel încât să nu rişte a fi descoperiţi de către organele de urmărire penală.

 

În perioada februarie - mai a fost documentată vânzarea mai multor cantități de droguri de către suspecții menționați anterior, fiind demonstrat caracterul de continuitate al activităţii infracționale a acestora.

 

Pe parcursul lunii aprilie, cu sprijinul unor polițiști din cadrul Poliției Suceava, s-a reușit prinderea în flagrant a doi consumatori de droguri, imediat după cumpărarea unei cantități de droguri de la suspecții în cauză, fiind identificată asupra lor cantitatea totală de 2,5 grame de hașiș.

 

Au mai fost identificaţi şi alţi clienţi ai celor trei traficanţi de droguri, care obişnuiau să consume cantităţile de droguri cumpărate în incinta unor localuri de pe raza municipiului Rădăuţi.

 

Pentru completarea materialului probator, joi, 5 mai, polițiști din cadrul BCCO Suceava, sprijiniți de polițiști din cadrul IPJ Suceava – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat cinci percheziții domiciliare pe raza municipiului Rădăuți și a comunei Grănicești și au pus în executare trei mandate de aducere. Unul dintre suspecți a părăsit anterior țara cu destinația Belgia.

 

În timpul perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri, înscrisuri și valori: 3 laptopuri, 2 telefoane mobile, 2 carduri SIM, 3 hard disk-uri, 1 videorecorder, 1 mini-cântar electronic, 3 memory-card, 1 baston telescopic, plicuri cu substanță vegetală despre care există indicii că ar conține droguri și 1 dispozitiv din sticlă cunoscut sub denumirea „bong”, destinat consumului de canabis.

 

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au fost conduși pentru audieri și dispunerea în consecință a măsurilor legale 4 suspecți, precum şi 5 martori.

 

Vineri s-a dispus măsura controlului judiciar față de inculpații Constantin Cosmin Bîcu și Ioan Străjeriu și măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore față de inculpații Alin Nicolae Moloce și Andrei Roman, urmând ca aceștia din urmă să fie prezentați, vineri, Tribunalului Suceava cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, se mai precizează în comunicatul DIICOT.

Trenul personal Suceava - Iasi a luat foc in apropiere de Targu Frumos

Posted by Administrator on May 3, 2016 at 4:10 PM Comments comments (0)

 

 

Locomotiva trenului personal Suceava – Iași a fost cuprinsa de flăcări duminică, de Paști, călătorii ajungând la Iași cu o întârziere de două ore și 15 minute. Ddin fericire, nimeni nu a fost rănit
 

Călătorii care au ales să se deplaseze de la Suceava spre Iași duminică, 1 mai, cu trenul personal de la ora 17.00, au trecut prin momente de panică. Locomotiva trenului a luat foc, iar un fum dens a umplut vagoanele, motiv pentru care trenul a fost oprit în Târgu Frumos, în jurul orei 19.00.

 

Două autospeciale au intervenit la fața locului pentru a stinge flăcările. Pasagerii s-au dat jos din vagoane, grija lor fiind când și cum vor ajunge în Iași. In gară au apărut tot felul de oportuniști care se ofereau contracost să-i ducă pe călători la Iași, însă la prețuri exagerate.

 

Flăcările s-au extins sub locomotivă și cum nu s-a reușit decuplarea acesteia de la cablurile de înaltă tensiune, misiunea pompierilor a fost una grea, deoarece nu puteau interveni cu apă. In jurul orei 19.40 aceștia au reușit să decupleze de la rețea și să intervină, însă după primele jeturi de apă locomotiva a început să ardă și mai tare. Abia în jurul orei 20.10 flăcările au fost stinse.

 

Pasagerii au fost preluați de o altă locomotivă, care a dus vagoanele la Iași cu o întârziere de două ore și 15 minute.

 

Din primele cercetări ale pompierilor se pare că focul a pornit de la murdăria acumulată la baza locomotivei, care s-ar fi aprins de la scânteile produse la frânare
Sursa: Obiectiv de SuceavaRss_feed